Home  
  Events Calendar  
  Benefit events  
  News  
  Photo Album  
  Video  
  Classes  
  Mailing list  
  Directory  
  Immigration info  
  About us  
  Contact Us  
  Media  
  Travel  
  My Visit  
 
 
energize
 
bcen
thrive market madara
 
 
 
 
 

     
 




Only the GOOD news ...

Интервю с Орлин Горанов и Кристина Димитрова
за вестник ЗОРНИЦА- Монреал, Павлета Брайкова, Февруари 2013

Кристина Димитрова и Орлин Горанов са един от най-обичаните български дуети. 2012 година бележи 30-тата годишнина от както предизвикват бурни емоции в душата на публиката с красива музика и незабравимо сценично присъствие.

Те изпълняват редица хитове, станали любими на слушателите, като "Детски спомен", "С днешна дата", "Плюс и минус", "Шепа пясък", "Ако си влюбен", "Аз и ти", "Милион и едно" и други. Техните песни са заемали челни места във всички български фестивали и конкурси

Дуетът събира 40 златни песни по текст на Иван Тенев в юбилеен албум, озаглавен "The Best". /moreto.net/

Кристина Димитрова Димитрова е известна българска естрадна певица. През 1981 завършва Естрадния отдел на Музикалната академия в класа на Стефан Атанасов. След това работи като солистка в оркестрите "Феротон", "Спектър", "Метроном", "София" и "Динамит брас бенд". Пее на конкурси като Златният орфей, "Песни за морето, Бургас и неговите трудови хора", Младежкия конкурс за забавна песен. Има концертни изяви в Русия, Германия, Полша, Румъния, Гърция, Великобритания, Франция. Прави турнета в Куба, Никарагуа, Италия, Кипър, Сирия, Алжир, Австрия, Босна и Херцеговина, САЩ (1999, 2000, 2000).

Орлин Александров Горанов е български поп певец.
Горанов е възпитаник на хор "Бодра смяна". Пее и в Ансамбъла на ГУСВ.
По време на годините, в които се провежда конкурсът "Мелодия на годината" е един от водещите. През 1980-те и 1990-те год. особено популярен е дуетът му с Кристина Димитрова.

Едно от емблематичните му изпълнения е на песента "Светът е за двама". През 1990 г. завършва оперно пеене и до днес се изявявя на оперна сцена.
През 2010г участва във филма Мисия Лондон като Президентът един от главните герои. Орлин Горанов е ангажиран и с обществена дeйност. През 2009 г. става член на Ордена на рицарите-тамплиери.

По три нови проекта работят Кристина Димитрова и Орлин Горанов. Парчeтата са почти готови. Дуетът има записани 100 дуетни песни. Като най-голям хит във времето остава "Детски спомен" - любима песен на няколко поколения българи.

Как се случи, че вие направихте дует ?

Кристина Димитрова разказва....
Впечатлени от таланта на младия певец Орлин Горанов през 1983 г., композиторът Димитър Пенев и текстописецът Иван Тенев написват песента" Сън ". След разговор с него решават песента да бъде дуетна и поканват младото откритие на поп сцената Кристина Димитрова да му партнира....
С тази песента спечелихме Пролетния конкурс на БНР, а втората ни песен "Детски спомен " стана хит за много кратко време...

Орлин Горанов: След успеха на първата ни песен на Пролетния конкурс на БНР, решихме да продължим и с втора ..., а тя остана в топ 10 на българските песни на всички времена.
По това време у нас бяха известни Ал Бано и Ромина Пауър и изпяхме няколко техни песни. Много от нашите композитори ни предложиха техни песни, а успоредно с това всеки градеше собствена си кариера.

"Стрелките се гонят "- много популярна ваша песен-каква е тайната ви толкова години да сте дуетни половинки и да изпеете след това " Вечно ще бъдем с теб двама" ?

Кристина Димитрова: И двамата имаме индивидуални кариери, приятели сме в живота и на сцената, допълваме се взаимно. Орлин е лиричен , а аз съм темпераментна. Разбираме се прекрасно и никога не сме имали конфликти.

Орлин Горанов: Не е тайна..., родени сме в една зодия и се допълваме взаимно.

Съвременните дуети и творчеството на младите днес как ще ги оцените?

Кристина Димитрова: Харесвам младите, които се занимават с популярна музика у нас, не всичко е толкова качествено, колкото ми се иска, но има надежда . Забелязвам как младите влияят на публиката и успяват да изместят фокуса от поп фолка....

Орлин Горанов: Щастлив съм, че в тези тежки времена българските музикални творци са в крак със световните тенденции... Е, нямаме хит като "Гангам стайл", но сме свидетели на интересни проекти.

Като една от най популярните ви песни сами определяте "Детски спомен". Какво си спомняте от детството?

Кристина Димитрова : Аз лично се спомням прекрасното си семейство, което много пътуваше из България и заедно сме посетили най-красивите кътчета на Родината ни. Свирех на цигулка и пиано, но мечтаех да стана певица.Д етският ми спомен сега е реалност.

Орлин Горанов: Улицата на която живеехме..., имаше повече тополи, отколкото коли..., съседските дворове пълни с черешови дървета, игрите на жмичка с приятелчетата ми...

Предстои Ви гостуване в Канада и Америка. Имате песен "Америка"- какво е посланието Ви към българите, живеещи в чужбина?


Кристина Димитрова: Помнете, че България е вашата Родина, обичайте я, каквото и да и се случва, вашите корени са тук.

Орлин Горанов:
Нека не забравят, че са българи, където и да са по света. Човек може да реализира американската си мечта навсякъде .....

Изпяхте и Вашата "Носталгия" - изпитвате ли носталгия, когато сте извън родината. Бихте ли заживели по света?

Кристина Димитрова: Много пътувам по света като турист и като професионалист, но винаги се връщам, защото в България са близките ми и те са ми най-скъпи....

Орлин Горанов: Човек се чувства добре там, където са неговите близки, където има възможност за социален живот и реализация като личност, всичко друго е суета. Да, в България.

Иван Тенев написа за вас "С днешна дата" - какво прави дуетът Орлин и Кристина с днешна дата . Върху какво работите и какво да очакват почитателите ви в България и извън нея?


Кристина Димитрова : В момента записваме нови песни. След турнето ни в Канада и Щатите, ни предстоят 5 големи концерта у нас с програмата, която ще ви представим. Концертът ни през декември във Варна се състоя на препълнената Спортна зала и това ни задължава . Любовта на публиката ни зарежда и ни прави щастливи.

Орлин Горанов: Чувствам се великолепно, на попрището жизнено в средата. Имаме нови проекти защото сме убедени, че любовта и музиката нямат възраст.

Повече за турнето може да видите на: www.Bgfocus.com

В-к Зорница http://zornicanews.com/

 

 Our friends  



Todor Ialamov

Vasil Nenkov


David Flashenberg



emona